ספגטי ״אה לה לימונה״

7 February, 2023

הדפסה

בחודשי החורף מטע הלימונים שבביתי עמוס בלימונים עתירי מיץ לימון וריח טוב של טריות שאחרי הגשם. הלימון הוא שחקן משנה באין ספור מנות, אך כמו פעמים רבות בתיאטרון, שחקן המשנה ממש יכול לגנוב את ההצגה. ספגטי אה לה לימונה, כלומר ספגטי ברוטב לימון היא בדיוק הצגה כזו, עם להקה של שחקנים נפלאים— פסטה, חמאה, שום ופרמזן ושחקן המשנה המככב— הלימון.

מה צריך?

  • 250 גר׳ ספגטי או פסטה ארוכה אחרת שאוהבים באיכות מעולה (כלומר איטלקית)
  • 60 גר׳ חמאה
  • 2 כפות שמן זית.
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי.
  • גרידה מקליפת הלימון.
  • עירית קצוצה
  • 2 שיני שום פרוסות
  • מספר עלי מרווה
  • מלח ים
  • 1/2 כוס פרמזן מגורר לבישול ועוד להגשה.

איך מכינים?

  • מביאים שפע מים עם כף מלח לרתיחה. (המים צריכים להיות מלוחים כמו מי ים.)
  • מוסיפים את הפסטה ומבשלים אותה בהתאם להוראות היצרן, פחות דקה או שתיים. אפשר לבשל כמות פסטה גדולה יותר ואחר כך להקפיץ ברוטב בכמויות קטנות יותר.
  • במחבת גדולה מניחים מחצית מכמות החמאה, שמן זית, מרווה ושום. מטגנים עד שיש ריח טוב של שום ומרווה. חשוב להמנע משריפת השום והמרווה שעלולים להפוך למרירים. כשהשום מקבל צבע קראמלי ומוסיפים מעט מנוזלי הפסטה (1/4 כוס) לעצירת הבישול ומניעת שריפה של השום. מביאים לרתיחה קלה ומצמצמים מעט.
  • אפשר להוסיף במקום מי הבישול יין לבן, ואז להביא לרתיחה קלה ולצמצם מעט. לא חובה.
  • לאחר שהנוזלים הצטמצמו נוסיף ממיץ הלימון שסחטנו. לא הכל בבת אחת, עדיף לטעום ולאזן.
  • נוסיף את יתרת החמאה, וננענע את המחבת ליצירת אמולסיה (הנוזלים במחבת נראים סמיכים וחלביים)
  • טועמים ומתקנים תיבול: אם רוצים עוד חמיצות, מוסיפים עוד לימון. אם חמוץ מידי, מוסיפים עוד חמאה. לא לשכוח לקחת בחשבון שתיכנס גם מצקת או שניים ממי הבישול של הפסטה, אז אל תבהלו מחמיצות טובה של הרוטב.
  • כדי להוסיף עוד טעם לימוני מבלי להעלות את החמיצות נוסיף גרידת לימון, לפי הטעם.
  • כשהפסטה מוכנה נוסיף אותה למחבת עם הרוטב ישירות מהסיר באמצעות מלקחיים. נוסיף גם מצקת או שניים ממי הבישול של הפסטה.
  • זה הזמן להוסיף גם את העירית והפרמזן ולערבב היטב, את 2 הדקות הנותרות לבישול הפסטה תעבור במחבת עם הרוטב ותספוג אליה טעמים לימוניים וחמאתיים טובים.
  • מגישים עם המון פרמזן מעל.