8-10 עגבניות בשלות וטעימות בגודל בינוני. אני ממליצה על זן מגי או תמר. (בחרו מספר עגבניות שתואם את מספר המנות הרצוי)
למילוי
1 כוס של תערובת עלי פטרוזיליה ונענע (אפשר לשלב גם בזיליקום), שטופים וקצוצים דק
1/2 כוס פירורי לחם
3 שינוי שום כתושות
3-4 כפות שמן זית
3 כפות צנוברים או שקדים מולבנים גרוסים או בשבבים
1/4-1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
מלח ים ופלפל שחור
איך מכינים?
מחממים תנור ל- 180 מעלות. חוצים את העגבניות לחצי, ומרוקנים את תכולתן לקערה. מניחים את חצאי העגבנייה בכלי שניתן להכניס לתנור. אפשר כבר באותה התבנית שבה תוגש המנה או על על תבנית עבודה עם נייר אפיה.
מערבבים את שאר החומרים. מוסיפים כמה כפות ממיץ העגבניות ששמרנו בצד. טועמים ומתקנים תיבול אם חסר מלח.
ממלאים כל עגבנייה בתערובת. דוחסים מעט. מכניסים לתנור ואופים כ- 40 דקות עד שמזהיב.
מידע פנים
מעולה גם להכנה עם זוקיני: כדי להכין, מרוקנים את בשר הזוקיני, קוצצים ומערבבים עם שאר חמרי המילוי.
אין שום דבר קדוש בכמויות של המילוי, אתם יכולים לערבב גם ככה וככה — איך שמתחשק לכם.