עוגיות חמאה ושקדים

עוגיות חמאה ושקדים

9 September, 2017

הדפסה

הכמות תספיק ל- 25 עוגיות בערך.

מה צריך?

  • 250 ג׳ חמאה
  • 70 גרם אבקת סוכר (ועוד כ-100 גרם לזריה על העוגיות המוכנות)
  • 1 חלמון
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1 כף ברנדי או ליקר אמרטו
  • 330 גרם קמח לכל מטרה
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 300 גרם שבבי שקדים מולבנים, קלויים קלות

איך מכינים?

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, מקציפים את החמאה בקערת המיקסר עד לקבלת מרקם קצפי ובהיר. מוסיפים את אבקת הסוכר. מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים חלמון, תמצית וניל וברנדי ומקציפים קלות.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים לתערובת החמאה ומקציפים מעט עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים את השקדים ומקציפים מעט כדי שהשקדים לא ישברו מדי. מתקבלת תערובת מעט מוצקה, אפשר להוסיף ערבוב ידני קל כדי לוודא שהשקדים מעורבבים בתערובת.
  3. בידיים מקומחות קלות יוצרים ״נקניקיות״ באורך של כ- 5 ס״מ ומעגלים אותן לצורת סהרון. הכמות לעוגיה היא כפית גדושה, בערך.
  4. אופים 20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
  5. מוציאים וזורים אבקת סוכר בנדיבות.