עוגיות שקדים ואניס

3 January, 2019

הדפסה

בכל רחבי המזרח התיכון וצפון אפריקה אפשר למצוא גרסה לעוגיות דומות. הגרסה הזאת מעודנת ואוורירית, ובזכות תוספת קטנה של אלכוהול יש בה פריכות נהדרת. האפייה בחום נמוך יחסית מפיקה עוגייה במרקם לעיס. אם אתם אוהבים עוגיות יותר קראנצ’יות — ראו גיוונים. מתכון שפורסם גיליון אוקטובר (318) של מגזין ״על השולחן״, שהוקדש לארוחות בראנץ׳, ובראנץ׳ אנדלוסי שהכנתי ביחד עם מיכל קורן נכלל במגזין.

30 עוגיות.

מה צריך?

  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 170 גרם חמאה בטמפ’ החדר, חתוכה לקוביות
  • 170 גרם (1-1/4 כוסות) קמח רגיל או קמח עוגיות
  • 3 כפות שקדים טחונים
  • 1 כף זרעי שומר שבורים
  • 3 חלבונים מביצים גדולות
  • 1 כף ברנדי או ערק

לציפוי

  • 2/3 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שבבי שקדים מולבנים פרוסים

איך מכינים?

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מערבלים סוכר וחמאה במיקסר עם וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים קמח, שקדים טחונים וזרעי שומר ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה. מוסיפים חלבונים ואלכוהול ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  3. יוצרים מהתערובת תלוליות בעזרת שתי כפיות ומסדרים בתבנית. משאירים רווחים גדולים בין התלוליות ומשטחים אותן מעט בעזרת גב כפית.
  4. מערבבים סוכר ושקדים פרוסים ומפזרים על העוגיות. אופים כ-20 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מצננים, מעבירים לצנצנת וסוגרים.

גיוונים

  • אופים 7 דקות בלבד בחום של 190 מעלות — העוגיות יוצאות פריכות יותר ועם שוליים בצבע זהוב עמוק.
  • מתבלים את העוגיות בקליפה מגוררת מלימון אחד או מ-1/2 תפוז. מוסיפים אותה לתערובת הסוכר והחמאה.