אחד מהקינוחים שהכנתי לארוחה היוונית שלי. המטבח היווני אינו ברוך קינוחים, שמבוססים בעיקר על עוגות מתוקות, יוגורט ופירות — אבל גם עם הפשטות הזו, כשהמתכון טוב, ומתאים לארוחה שקדמה לו, זה מצליח ובגדול. עובדה — אפילו שהיה כל כך הרבה אוכל בארוחה, הקינוחים ממש נטרפו. מתוך ספר הבישול הנהדר של מסעדת á la grecque האוסטרלית.
מה צריך?
- 300 גרם סוכר חום
- 240 גרם קמח רגיל
- 130 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 250 מ״ל שמנת מתוקה 38%
- 2 ביצים
- כפית אבקת אפייה
- 200 גרם אגוזי לוז קלופים, קלויים, קצוצים גס
איך מכינים?
- מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים ומרפדים בנייר אפייה תבנית פאי עגולה, בקוטר של 24 ס״מ, או תבנית פאי מלבנית.
- מערבבים את הסוכר החום ואת הקמח בקערה. מוסיפים את החמאה ולשים עם הידיים את התערובת עד עד לקבלת פירורים.
- משטחים חצי מהתערובת בתבנית האפייה.
- בקערה נפרדת, טורפים את השמנת, הביצים ואבקת האפייה. מוסיפים, תוך כדי ערבוב, מוסיפים ליתרת תערובת הקמח ומערבבים.
- יוצקים לתבנית ומפזרים מעל את אגוזי הלוז הקצוצים. אופים למשך כ- 40 דקות. חשוב להמנע מאפיית יתר של אגוזי הלוז, שנהפכים למרים. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת. מומלץ להגיש עם גלידת קפה או וניל.