עוגת אגוזי לוז

עוגת אגוזי לוז

מאת: עירית בירן

15 באוגוסט, 2017

אחד מהקינוחים שהכנתי לארוחה היוונית שלי. המטבח היווני אינו ברוך קינוחים, שמבוססים בעיקר על עוגות מתוקות, יוגורט ופירות — אבל גם עם הפשטות הזו, כשהמתכון טוב, ומתאים לארוחה שקדמה לו, זה מצליח ובגדול. עובדה — אפילו שהיה כל כך הרבה אוכל בארוחה, הקינוחים ממש נטרפו. מתוך ספר הבישול הנהדר של מסעדת á la grecque האוסטרלית.

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים ומרפדים בנייר אפייה תבנית פאי עגולה, בקוטר של 24 ס״מ, או תבנית פאי מלבנית.
  2. מערבבים את הסוכר החום ואת הקמח בקערה. מוסיפים את החמאה ולשים עם הידיים את התערובת עד עד לקבלת פירורים.
  3. משטחים חצי מהתערובת בתבנית האפייה.
  4. בקערה נפרדת, טורפים את השמנת, הביצים ואבקת האפייה. מוסיפים, תוך כדי ערבוב, מוסיפים ליתרת תערובת הקמח ומערבבים.
  5. יוצקים לתבנית ומפזרים מעל את אגוזי הלוז הקצוצים. אופים למשך כ- 40 דקות. חשוב להמנע מאפיית יתר של אגוזי הלוז, שנהפכים למרים. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת. מומלץ להגיש עם גלידת קפה או וניל.