העוגה שבתמונה מורכבת משתי עוגות שוקולד נפרדות, שהוכנו לפי המתכון ואז נפרסו במרכזן, לרוחב, ונמרחו בגנאש, בכמות כפולה וביד חופשית – drip cake. תועפות של שוקולד, חמאה וסוכר — אי אפשר לפספס כאן ואין ילד שלא יהיה מאושר לקבל עוגה כזו ליום ההולדת. תרגישו חופשי לקשט את העוגה כיד הדמיון הטובה עליכם.
המתכון לקוח מספרה החדש של דונה היי – Basics to Brilliance. כרגיל, גברת היי אף פעם לא מאכזבת. הצילומים בספר הורסים והמתכונים ברורים ופשוטים. הרעיון בספר הוא השימוש במספר מתכוני בסיס כנקודת פתיחה לוריאציות שונות. כך, למשל, תערובת עוגת השוקולד מהווה בסיס גם לבראוניז וגם למוס שוקולד, בהתאמות קלות. יש לי הרגשה שהספר יתורגם לעברית, אבל אם לא בא לכם לחכות, הוא זמין לרכישה כבר עכשיו.
מה צריך?
- 250 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 300 גרם שוקולד כהה (לפחות 53% קקאו), בחתיכות קטנות.
- 2 כפות אבקת קקאו איכותית
- 125 מ״ל חלב
- 6 ביצים
- 220 גרם סוכר
- 85 גרם סוכר חום
- 150 גרם קמח לבן לכל מטרה
לגנאש (ציפוי שוקולד)
- 300 גרם שוקולד מריר איכותי (לפחות 53% קקאו), קצוץ או חתוך לחתיכות קטנות
- 175 מ״ל שמנת מתוקה
איך מכינים?
- מחממים תנור ל- 160 מעלות. משמנים קלות תבנית עוגה קפיצית ומרפדים בנייר אפייה.
- מניחים את החמאה ואת השוקולד בסיר בינוני ומערבבים על אש נמוכה עד שהרכיבים נמסים והתערובת חלקה. מוסיפים את אבקת הקקאו דרך מסננתת, ואת החלב. מערבבים עד שהרכיבים התמזגו. מניחים את הסיר בצד ומצננים קלות.
- מכניסים את הביצים ואת שני סוגי הסוכר לקערה של מיקסר ומקציפים על מהירות גבוהה למשך כ- 12-15 דקות, עד שהתערובת בהירה, סמיכה וקרמית.
- מוסיפים את תערובת השוקולד לקציפת הביצים ומקציפים במהירות נמוכה עד להתמזגות שתי התערובות. מוסיפים את הקמח וממשיכים להקציף עד להתמזגות, ולא מעבר.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים למשך כשעה או עד שהתערובת התמצקה (העוגה מוכנה כאשר התערובת מוצקה למגע. אם בודקים בעזרת שיפוד עץ, כשמוציאים אותו הוא לא יהיה נקי – העוגה אמורה להיות עם ליבה פאדג׳ית). מצננים את העוגה לגמרי, בעודה בתבנית.
- להגשה, מוציאים את העוגה מהתבנית.
לעוגה חגיגית ועשירה יותר, מכינים גנאש:
- ראשית, מכינים את העוגה כרגיל, ומצננים בטמפרטורת החדר.
- מניחים את השוקולד בקערה. מחממים את השמנת בסיר קטן על להבה נמוכה עד תחילת רתיחה. שופכים את השמנת על השוקולד, ומערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה ומבריקה. מצננים מעט ומצפים את העוגה.
- אם רוצים ללכת עם השחיתות עד הסוף, אופים שתי עוגות בנפרד ומכינים כמות כפולה של גנאש. פורסים באמצע כל עוגה, לרוחבה, ומצפים בנדיבות כל אחת מהשכבות. מניחים את כל פרוסות העוגה אחת על גבי השנייה.