עוגת פולנטה שקדים ולימון

עוגת פולנטה, שקדים ולימון

מאת: עירית בירן

14 במרץ, 2018

אחד המתכונים הראשונים שהעלתי לפייסבוק של הסטודיו, עוד לפני שהיה לי אתר.

לבקשת אורחת אחת מקסימה שטעמה מהעוגה הזו לא מזמן, אני מוסיפה את המתכון גם לפה. עוגה פשוט נפלאה שכיכבה בארוחה האיטלקית ומתאימה בדיוק לעכשיו, גם בגלל שפע הלימונים המדהימים וגם בגלל שהיא כשרה לפסח.

לעוגה

להגשה

  1. מרפדים תחתית של תבנית קפיצית בקוטר של 24 או 26 ס״מ. מחממים את התנור ל- 180 מעלות. מקציפים חמאה וסוכר עד שהתערובת אוורירית. מוסיפים את השקדים משני הסוגים, את תמצית הוניל, והביצים. מקציפים עוד קצת.
  2. מערבבים את אבקת האפייה עם הפולנטה, ומוסיפים לתערובת הביצים יחד עם מיץ הלימון וקליפת הלימון. מקציפים עוד קצת, עד שהתערובת אחידה. יוצקים לתבנית. התערובת תצא סמיכה, אז משטחים עם לקקן.
  3. אופים כ- 25 דקות עד שמזהיב. בינתיים, מחממים את כל החומרים של הסירופ, עד שהסוכר נמס.
  4. כשהעוגה מוכנה, יוצקים את הסירופ על פני העוגה באופן אחיד ככל הניתן. מגישים בטמפ החדר עם גלידה וניל, קרם פרש או קרם מסקרפונה/ריקוטה2.