אחד המתכונים הראשונים שהעלתי לפייסבוק של הסטודיו, עוד לפני שהיה לי אתר.
לבקשת אורחת אחת מקסימה שטעמה מהעוגה הזו לא מזמן, אני מוסיפה את המתכון גם לפה. עוגה פשוט נפלאה שכיכבה בארוחה האיטלקית ומתאימה בדיוק לעכשיו, גם בגלל שפע הלימונים המדהימים וגם בגלל שהיא כשרה לפסח.
מה צריך?
לעוגה
- 175 גרם חמאה בטמפ החדר
- 175 גרם סוכר דק או אבקת סוכר1
- 125 גרם שקדים מולבנים טחונים
- 50 גרם שקדים מולבנים פרוסים
- כפית תמצית וניל איכותית
- 2 ביצים גדולות
- גרידה של קליפה ומיץ מלימון אחד
- 75 גרם פולנטה להכנה מהירה (אינסטנט)
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- לסירופ
- 50 גרם סוכר
- גרידה מהקליפה ומיץ של שני לימונים, לא גדולים
להגשה
- קרם פרש או גלידת וניל, או קרם מסקרפונה
איך מכינים?
- מרפדים תחתית של תבנית קפיצית בקוטר של 24 או 26 ס״מ. מחממים את התנור ל- 180 מעלות. מקציפים חמאה וסוכר עד שהתערובת אוורירית. מוסיפים את השקדים משני הסוגים, את תמצית הוניל, והביצים. מקציפים עוד קצת.
- מערבבים את אבקת האפייה עם הפולנטה, ומוסיפים לתערובת הביצים יחד עם מיץ הלימון וקליפת הלימון. מקציפים עוד קצת, עד שהתערובת אחידה. יוצקים לתבנית. התערובת תצא סמיכה, אז משטחים עם לקקן.
- אופים כ- 25 דקות עד שמזהיב. בינתיים, מחממים את כל החומרים של הסירופ, עד שהסוכר נמס.
- כשהעוגה מוכנה, יוצקים את הסירופ על פני העוגה באופן אחיד ככל הניתן. מגישים בטמפ החדר עם גלידה וניל, קרם פרש או קרם מסקרפונה/ריקוטה2.
מידע פנים
- מחירן של שקיות אבקת סוכר גבוה באופן לא מוצדק, אז אם לא השגתם אריזה חסכונית של קילוגרם, פשוט טוחנים סוכר בבלנדר.
- לקרם מסקרפונה: מקציפים חצי חבילת מסקרפונה עם חצי כוס שמנת מתוקה, 2 כפות אבקת סוכר ומעט תמצית וניל. אפשר להחליף את המסקרפונה בריקוטה לקבלת קרם קל יותר.