נראה לי שתפוזי דם הם כוכבי הפירות של חורף 2019. הם מככבים באינסטגרם וברשתות בסלטים, בריבות, בקוקטיילים , בעוגות ועוד. האמת, בצדק. הם יפים בטרוף וטעמם מורכב יותר מתפוזים רגילים, בשל המרירות העדינה. העוגה הזו גם יפה וגם מאוד מאוד טעימה. את המתכון אימצתי מספר הבישול הנהדר של מסעדת טרולו בלונדון.
מה צריך?
- 140 ג׳ שקדים מולבנים טחונים
- 80 ג׳ סוכר חום
- 75 ג׳ חמאה רגילה, קרה וחתוכה לקוביות + 175 ג׳ חמאה, אבל רכה
- 3 תפוזי-דם + גרידה של אחד מהם (אפשר להמיר בתפוזים רגילים)
- 335 ג׳ סוכר
- מקל וניל, מחורץ לאורכו ומגולען או כפית מחית וניל איכותית
- 3 ביצים בגודל בינוני — מופרדות לחלמונים וחלבונים
- 145 ג׳ קמח רגיל, מנופה
- שקית (1/2 2 כפיות) אבקת אפייה
- 180 מ״ל חלב
- קרם פרש/קרם מסקרפונה/גלידת וניל — אופציה להגשה
איך מכינים?
- מחממים תנור ל- 170 מעלות.
- מגררים במיקרופלין את הקליפה של אחד התפוזים ושומרים. קולפים את התפוזים ופורסים לפרוסות של 3 מ״מ. מוציאים את החרצנים.
- מניחים תבנית קפיצית בקוטר 28 על-גבי תבנית אפייה. משמנים במעט חמאה או שמן, ומכסים לגמרי בנייר אפייה. מפזרים את הסוכר החום ואת קוביות החמאה, ואופים בתנור למשך 3 דק׳ עד שהחמאה נמסה.
- מניחים את פרוסות התפוזים על גבי החמאה המומסת והסוכר החום, כך שבסיס התבנית מכוסה לחלוטין.
- במיקסר מקציפים חמאה רכה, גרידת תפוז, סוכר ווניל, עד שהתערובת מכפילה את נפחה ונהיית לקלילה ואוורירית. תוך כדי הקצפה מתמשכת, מוסיפים את החלמונים אחד-אחד. מפחיתים את מהירות ההקצפה, ומוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה. בהדרגה מוסיפים את החלב, עד שנוצרת בלילה.
- מקציפים את החלבונים לקצף רך, ומקפלים לתוך הבלילה. יוצקים את הבלילה על התפוזים, ואופים למשך כשעה ועשרים. פני העוגה משחימים וקיסם שחדר לעוגה יוצר רק לח במעט.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים על רשת. הופכים את העוגה על קרש חיתוך, משחררים מהתבנית ומסירים בזהירות את נייר האפייה.
- אפשר להגיש לצד גלידה וניל, קרם פרש או קרם מסקרפונה.