עוף בגריל

מאת: עירית בירן

3 ביולי, 2020

לכל אחד יש את העוף בגריל שהוא הטוב בעולם לטעמו. גם לי. בעצם יש לי מספר עופות בגריל שהם בעיניי הכי טובים בעולם. הקדשתי להם את הפוסט הרביעי בסדרת הארוחות המשפחתיות שלי.

העופות האהובים עלי פרושים על תקופות זמן ארוכות ובמרחבי הגלובוס. ביניהם, שמור מקום של כבוד לעוף בגריל שאני מכינה בבית. מדובר המתכון בסיסי ופשוט ביותר ויחד עם זאת טעים בטרוף. לא מעט בזכות תפוחי האדמה הנצלים בתחתית התבנית ומתקבלים שחומים ומושחתים…

לצערי קשה להשיג בארץ עופות יפים. כמו למשל אלו שרואים בשווקי האיכרים בצרפת, כשלכל עוף מוצמד גם מקום הגידול שלו והסבר על האוכל ממנו ניזון. יחד עם זאת, אפשר כבר להשיג עופות טריים אורגניים וכשמדובר במנה המבוססת כולה על טעמו של בשר העוף, זה גם כדאי. אבל, אם לא הצלחתם גם עוף טרי רגיל יעשה את העבודה.

הכמויות שבמתכון הן לארבע מנות. אפשר כמובן להכין שני עופות ביחד. מה שנשאר יהיה נהדר למחרת כסלט עוף או בכריך.

המתכון מופיע בתפריט ארוחה משפחתית מס׳ 5.

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  2. מנקים את העוף משומן מיותר ושיירי נוצות. שוטפים ומנגבים היטב בנייר מטבח.
  3. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לעיגולים בעובי של כ-1 ס״מ.
  4. פורסים את תפוחי האדמה בתחתית תבנית אפיה. ממליחים מעט. אם יש לכם רשת מתאימה לתבנית, מניחים את הרשת מעל תפוחי האדמה.
  5. מורחים את העוף היטב מכל צדדיו בשומן האווז או בחמאה, ומעסים במלח הגס גם את העור של העוף. אני אוהבת לקשור את רגלי העוף והכנפיים אל העוף, זה נראה הרבה יותר טוב.
  6. מניחים את העוף על הרשת, כשצד החזה כלפי מטה. אם אין רשת, מניחים את העוף על תפוחי האדמה.
  7. מכניסים לתנור. לאחר חצי שעה, החלק העליון של העוף כבר אמור לקבל צבע זהוב. הופכים את העוף. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, כל רבע שעה. בשאיפה, העוף אמור להצלות בארבעת צדדיו. משך זמן הצלייה תלוי בגודלו של העוף ובתנור שלכם. העוף מוכן כשהוא מוזהב/שחום מכל צדדיו. גם תפוחי האדמה בשלב זה כבר צלויים.
  8. מוציאים את התבנית מהתנור, מעבירים את העוף לנוח בצלחת הגשה מכוסה נייר כסף ובינתיים מחזירים את התבנית ותפוחי האדמה להשחמה אחרונה בתנור לכמה דקות.
  9. מגישים את העוף לצד תפוחי האדמה. פורסים לעיני הסועדים, ומניחים בקערה יפה.
  10. העוף ממש מבקש לצידו סלט כרוב קריספי ומרענן, כזה למשל.