עוף ים תיכוני בנייר אפייה

עוף ים תיכוני בנייר אפייה

9 September, 2017

הדפסה

מה צריך?

  • 6 כרעי עוף, עם העור (או 6 חזות, עם העור בלי העצם)
  • חופן עלי כוסברה, להגשה

למרינדה

  • 2 כפות אוזו, עראק, או משקה אניסי דומה
  • מיץ וקליפה מגוררת משני ליים או לימון אחד
  • כף דבש
  • חצי כוס גרעיני פיסטוק, ללא הקליפה, קצוצים גס
  • כף חרדל דיז׳ון
  • כף ג׳ינג׳ר מגורר
  • כפית קינמון טחון
  • כפית כמון טחון
  • חצי כפית פלפל קאיין
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 6 גבעולי כוסברה, קצוצים
  • 125 מ״ל שמן זית
  • מלח

איך מכינים?

  1. מערבבים את כל המרכיבים של המרינדה. מניחים את העוף בתבנית עמוקה ויוצקים את המרינדה. מכסים ומניחים במקרר למשך לילה.
  2. לקראת הבישול, מחממים תנור ל- 200 מעלות.
  3. מוציאים את העוף מהמרינדה וממליחים מעט. חותכים 6 ריבועים גדולים של נייר אפייה ומניחים את העוף במרכזו של כל ריבוע. מניחים על העוף כף גדושה מהמרינדה. אוספים את שולי הנייר לכדי צורה של שקית וקושרים עם חוט מטבח, ליצירת חבילה. משאירים פתח קטן לאידוי. מניחים את החבילות על תבנית אפייה ואופים למשך כשעה ורבע. מציצים לראות אם העוף מוכן. העוף מוכן כשצבעו חום והבשר רך. פוערים חור באחת מהחבילות ובודקים אם העוף מוכן.
  4. פורמים את החוטים ופותחים את החבילות, ומקפידים לשמור על נוזלי הבישול. מניחים את העוף על קוסקוס או אורז ויוצקים עליהם את נוזלי הבישול. אפשר להגיש עם מטבל חריף שאתם אוהבים. מפזרים את עלי הכוסברה.