עוף מרבלה

מאת: עירית בירן

1 באפריל, 2017

המתכון הנפלא הזה לקוח מספר בישול מיתולוגי בשם The Silver Palate, מאת מסעדה באותו שם שהייתה נועדת מאוד בניו יורק בתקופה שבה יצא הספר.

כבר שנים שאני מכינה את המתכון הזה בראש השנה ובפסח. הילדים שלי כל כך אוהבים אותו שאני נמנעת מלהכין אותו בשאר ימות השנה, כדי לא לקלקל להם את הציפיה לחג ולדברים הטובים שיבואו איתו.

למרינדה

לאפיה

להגשה (לא חובה)

ערב קודם

  1. מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים את העוף ללילה במקרר. מומלץ להפוך את העוף לפחות פעם אחת במהלך ההשרייה.

לקראת הארוחה

  1. מוציאים את העוף מהמקרר כשעתיים לפני האפייה ומביאים לטמפרטורת החדר. מסדרים בשכבה אחת בתבנית כשהעור כלפי מעלה. מוסיפים מה שנשאר מהמרינדה.
  2. יוצקים את היין, מפזרים את הסוכר החום על העוף ובוזקים מעט מלח גס. אופים בחום של 200 מעלות עד שהעוף משחים, בין שעה וחצי לשעתיים. תלוי בכמות ובתנור. במהלך האפייה הופכים את העוף פעמיים, כך שהאפייה תסתיים כאשר העור פונה מעלה. מוציאים את העוף כשהוא שחום, רך וטעים בטירוף. מפזרים את הפטרוזיליה.
  3. מגישים עם פחמימה שתספוג טוב-טוב את הרוטב: פולנטה, פירה, אורז או פסטה.