המתכון הנפלא הזה לקוח מספר בישול מיתולוגי בשם The Silver Palate, מאת מסעדה באותו שם שהייתה נועדת מאוד בניו יורק בתקופה שבה יצא הספר.
כבר שנים שאני מכינה את המתכון הזה בראש השנה ובפסח. הילדים שלי כל כך אוהבים אותו שאני נמנעת מלהכין אותו בשאר ימות השנה, כדי לא לקלקל להם את הציפיה לחג ולדברים הטובים שיבואו איתו.
מה צריך?
- 8-12 כרעיים (אפשר גם רק שוקיים) מחולקות של עוף, עם העור
למרינדה
- ראש שום קלופה וכתושה
- 1/4 כוס אורגנו יבש
- 2 כפיות מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס חומץ בן יין אדום (אפשר גם בלסמי)
- 1/2 כוס שמן זית עדין
- 1 כוס שזיפים שחורים מגולענים
- 1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים
- 1/2 כוס צלפים משומרים ומסוננים
- 6 עלי דפנה
לאפיה
- כוס סוכר חום
- כוס יין לבן
להגשה (לא חובה)
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
איך מכינים?
ערב קודם
- מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים את העוף ללילה במקרר. מומלץ להפוך את העוף לפחות פעם אחת במהלך ההשרייה.
לקראת הארוחה
- מוציאים את העוף מהמקרר כשעתיים לפני האפייה ומביאים לטמפרטורת החדר. מסדרים בשכבה אחת בתבנית כשהעור כלפי מעלה. מוסיפים מה שנשאר מהמרינדה.
- יוצקים את היין, מפזרים את הסוכר החום על העוף ובוזקים מעט מלח גס. אופים בחום של 200 מעלות עד שהעוף משחים, בין שעה וחצי לשעתיים. תלוי בכמות ובתנור. במהלך האפייה הופכים את העוף פעמיים, כך שהאפייה תסתיים כאשר העור פונה מעלה. מוציאים את העוף כשהוא שחום, רך וטעים בטירוף. מפזרים את הפטרוזיליה.
- מגישים עם פחמימה שתספוג טוב-טוב את הרוטב: פולנטה, פירה, אורז או פסטה.