פלפלים קלויים

4 February, 2024

הדפסה

עונת הפלפלים היא אמנם בקיץ, אבל משום מה – ריח של פלפלים קלויים בבית מתיישב לנו בול עם מזג האוויר שבחוץ, ואפשר למצוא פלפלי שושקה נהדרים גם בחורף. את המתכון הפשוט ניתן להכין עם כל סוג או צבע של פלפל שאוהבים, ואפשר גם כמובן לשלב בין כמה זנים. אנחנו הכי אוהבות את השושקה. אגב, אפשר גם להכין את המתכון מפלפלים שהתעייפו ואיבדו את פריכותם.
אנחנו קולות את הפלפלים בתנור. אפשר כמובן לקלות את הפלפלים על הגז או על גריל חיצוני, אבל הקליה בתנור פשוטה וקלה והתוצאה נהדרת. חלקכן פגשתן וריאציה כזו או אחרת של המנה כאן אצלנו בקומת הגלריה. אפשר להכין אותה בקלות רבה בבית :)

הפלפלים טעימים ממש ככה כמו שהם לאחר הקלייה, עם שמן זית ומלח גס. אפשר להוסיף גבינה מלוחה או מוצרלה או פרמזן ודומיו, עלים טריים, רוקט, צנוברים או אגוזים אחרים, בהתאם לטעמכם.

מה צריך?

  • 6-8 פלפלים
  • שמן זית
  • מלח ים גס כתוש
  • אופציונאלי: לימון
  • אופציונאלי: עלי זעתר טריים וגבינה מלוחה (מה שמופיע בצילום), לימון, גבינה שאתם אוהבים

איך מכינים?

  • מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • שוטפים היטב את הפלפלים ומייבשים. מניחים אותם על מגש תנור עם נייר אפייה.
  • מכניסים את הפלפלים לחצי שעה או יותר, עד שהם מפוחמים למראה מבחוץ והתרככו לחלוטין.
  • בעזרת מלקחיים מעבירים את הפלפלים בשלמותם לתוך קערה, ומכסים אותה באמצעות צלחת או מכסה, למשך כ-30 דקות.
  • אחרי 30 דקות האדים יעזרו לקליפה של הפלפל להתקלף בקלות רבה. רק נותר לשלוף את הקליפה ואת ליבת הגרעינים. אפשר לתת לפלפלים מעט להתקרר לפני הקילוף.
  • נסדר את הפלפלים על צלחת הגשה. אפשר לשטח אותם כמו קרפצו, או לחילופין לעשות מהם סוג של סלט.
  • לפני ההגשה נזלף שמן זית בנדיבות, נפזר קצת מלח, מעט לימון אם אוהבים.
  • מפזרים את התוספות הרצויות במידה ויש. בתאבון!