צזיקי

2 September, 2019

הדפסה

הטחינה של המטבח היווני. אין ארוחה שנפתחת בלי מנת צזיקי שמשמש בנוסף גם כתוספת למנות רבות כמו למשל גירוס וסופלקי, ירקות צלויים ועוד.

מה צריך?

  • 1 ליטר יוגורט איכותי (כבשים או באפלו או כל יוגורט אחר שאתם אוהבים עם לפחות 4% שומן)
  • 2 מלפפונים טריים וקשים
  • 2 שן שום כתושות
  • ½ כוס נענע, קצוצה דק אפשר להוסיף גם מעט שמיר קצוץ
  • כפית מלח ים כתוש דק
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • מעט מיץ לימון
  • 4 כפות שמן זית

איך מכינים?

  1. מרפדים מסננת בבד גבינה או חיתול ומניחים מעל לקערה. יוצקים לתוך המסננת את היוגורט, ומניחים במקום קריר למשך כשעה. נפטרים מהנוזלים שהצטברו בקערה, ושמים את היוגורט בקערת ערבוב חדשה.
  2. קולפים את המלפפון וחוצים לאורך. מגלענים עם כפית את הגרעינים. עם סכין חדה, פורסים לפרוסות דקות — מוסיפים מלפפונים, שום, נענע, שמן זית, לימון, מלח ופלפל ליוגורט. מערבבים. אפשר לשמור בקירור עד להגשה.