הטחינה של המטבח היווני. אין ארוחה שנפתחת בלי מנת צזיקי שמשמש בנוסף גם כתוספת למנות רבות כמו למשל גירוס וסופלקי, ירקות צלויים ועוד.
מה צריך?
- 1 ליטר יוגורט איכותי (כבשים או באפלו או כל יוגורט אחר שאתם אוהבים עם לפחות 4% שומן)
- 2 מלפפונים טריים וקשים
- 2 שן שום כתושות
- ½ כוס נענע, קצוצה דק אפשר להוסיף גם מעט שמיר קצוץ
- כפית מלח ים כתוש דק
- ½ כפית פלפל שחור גרוס טרי
- מעט מיץ לימון
- 4 כפות שמן זית
איך מכינים?
- מרפדים מסננת בבד גבינה או חיתול ומניחים מעל לקערה. יוצקים לתוך המסננת את היוגורט, ומניחים במקום קריר למשך כשעה. נפטרים מהנוזלים שהצטברו בקערה, ושמים את היוגורט בקערת ערבוב חדשה.
- קולפים את המלפפון וחוצים לאורך. מגלענים עם כפית את הגרעינים. עם סכין חדה, פורסים לפרוסות דקות — מוסיפים מלפפונים, שום, נענע, שמן זית, לימון, מלח ופלפל ליוגורט. מערבבים. אפשר לשמור בקירור עד להגשה.