על רקע מחאת השום הישראלי עליה הרחבנו במסגרת המתכון הנהדר למרק שום, הכנו כאן בסטודיו מוצר מזווה שכולו על טהרת השום והשמן- קונפי.
אז מהו בעצם קונפי?
קונפי היא שיטת שימור שנועדה להאריך את חיי המדף של חומר הגלם המבוקש, בה ניתן לשמר ירקות או חלבונים מן החי בשומן או בסירופ סוכר. לכן פירות משומרים בסוכר נקראים קונפיטורה. ובדומה לקונפיטורה, גם שום קונפי הוא מוצר מזווה שמחזיק לא מעט זמן במקרר. מדובר בטכניקה מאוד קלה לביצוע והתוצאה מתגמלת במיוחד. קונפי השום יכול לשדרג כל פסטה או רוטב, הוא נפלא לצד בשר וירקות, והוא מושלם לארוחת מאזאטים שמלווה בלחם טוב. גם שמן השום שנותר בצנצנת טעים לא פחות, ויוסיף טעמי שום ועשבי תיבול טובים לכל מנה.
מה צריך
- כוס שיני שום קלופות
- חצי כפית מלח
- מרווה / טימין / רוזמרין – לא חובה
- שמן זית
אופן הכנה
- קולפים את שיני השום ומניחים בסיר קטן. מאחר ויש לכסות את שיני השום בשמן עדיף לבחור בסיר קטן ככל האפשר בהתאם לכמות שיני השום.
- מכסים את שיני השום בשמן זית.
- מוסיפים את המלח וכמה עלים מעשבי התיבול. אפשר להוסיף גם פלפל יבש כמו צ׳ילי או דומיו.
- מערבבים בעדינות ומבשלים על אש קטנה, לאט לאט, על האש הנמוכה ביותר. כעבור חצי שעה-שעה השיניים יתרככו והקונפי יהיה מוכן.
- מאחסנים בצנצנת ושומרים בקירור או במקום מוצל.
- אפשר כמובן לשחק עם הכמויות. אנחנו ממליצות מראש להכפיל כמויות!

