קוקטייל משמש סאוור

10 June, 2024

הדפסה

סוד קסמו של המשמש- משהו טוב שקרה בחודש יוני 2024- סדנת אוכל עם מיכל וקסמן ודקל בוברוב. הציפיות היו גבוהות אך המציאות עלתה עליהן. מיכל ודקל הרעיפו על המשתתפים מעדנים וידע בנדיבות אין קץ. הכל היה כל כך טעים ויפה ונכון. רבים מהמתכונים נמצאים באתר של מיכל וקסמן שממש כדאי לכם להימנות על עוקביו. כאן אשתף משהו ממש קטן. קוקטייל שירדן הכינה בתחילת הסדנה והתבסס על סירופ משמש שמיכל הכינה. המשקה היה כל כך משמשי בטעמיו- חמצמץ ורענן וכל כך משמח במרכיביו. תודה מיכל על מתכון הסירופ.

מהשיחות בסדנה על משמש בנסיון להתחקות אחר סוד קסמו עלה בברור נימוק נפוץ – טעם ילדות. הטעם שאוצר בתוכו רגעים של תום, געגוע וכיסופים. ואם גם אתם שותפים לכך קחו את סירופ המשמש, הוסיפו קצת סודה והנה לכם גזוז משמש בטעמי ילדות. ואפשר כמובן גם לקחת את הסירופ לכיוונים של סורבה, קרטיב או גלידה. ועל כך בפעם אחרת.

מה צריך

סירופ

  • 8-10 משמשים גדולים, כתומים ובשלים מאד, חצויים ומגולענים
  • מיץ סחוט מליים שלם או 1/2 לימון
  • 1/4 כוס מים
  • מיץ סחוט מ- 1/2 תפוז (אפשר להחליף בעוד – 1/4 כוס מים)
  • 3 כפות סוכר
  • 3 תרמילי הל מעוכים קלות
  • עלה דפנה 

קוקטייל

  • סירופ משמש
  • ג׳ין (אנחנו השתמשנו בבומביי) אפשר גם וודקה
  • סירופ סוכר (סוכר ומים ביחס 1:1)
  • מיץ לימון
  • עשב תבלין שאתם אוהבים ומחמיא למשמש- למשל לואיזה, בזיליקום,נענע, זוטה לבנה, גרניום וכו.
  • קוביות קרח
  • סודה- אופציונאלי

איך מכינים

סירופ

  1. בסיר קטן שמים את כל חומרי הסירופ. מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה בינונית עד שהמשמשים מתרככים ומתפרקים. מערבבים מדי פעם, שלא ישרפו בתחתית הסיר. מסירים מהאש. מוציאים את התבלינים וטוחנים את התערובת עד שמתקבל סירופ כתום סמיך ומרוכז בטעמו. מצננים ומעבירים לבקבוק. שומרים במקרר.
  2. עכשיו אפשר למזוג את הסירופ לכוס זכוכית מלאת קוביות קרח צוננות, להוסיף לו סודה ולהנות מגזוז מחיה נפשות, או להכין את הקוקטייל שכאן.

קוקטייל

  1. בשייקר שמים מנה ג׳ין, מנה לימון, קוביות קרח וחצי מנה סירופ משמש. משקשקים וטועמים. אם לא מספיק מתוק מוסיפים עוד חצי מנה סירופ. אפשר גם להוסיף מי סוכר עד להגעה לטעם הרצוי. משקשקים ומוזגים לכוס קוקטייל עם קובית קרח. מניחים בכוס את עשב התבלין שנבחר.
  2. אפשר לסגור עם מעט סודה.