קינוח תמרים בקפה והל

מאת: עירית בירן

20 בספטמבר, 2017

קינוח תמרים בקפה והל

נתקלתי במתכון הזה בספר הבישול של מסעדת Moro הלונדונית כחלק מההכנות לכתבה על המטבח האנדלוסי (קישור - בקרוב). חוץ מהעובדה שהמתכון סקרן אותי, בהיותו וריאציה מעניינת על האפוגטו האהוב, הוא גם עשה לי פלשבק לקינוח תמרים רטרו שהכנתי פעם - תמרים מושרים לילה בשמנת וקינמון.

זה לא מתכון ענק, אבל כשמתחשק קינוח קל עם טעמים אקזוטיים-מקומיים הוא בהחלט יעשה את העבודה.

  1. מגלענים את התמרים. אפשר להשתמש במכשיר לגילעון זיתים או דובדבנים. תמרים לחים אפשר גם לקלף.
  2. בסיר קטן מחממים את הקפה, ההל, הקינמון והסוכר, עד לרתיחה עדינה. מבשלים 2-3 דקות ומסירים מהאש.
  3. מוסיפים את התמרים ומכניסים למקרר, רצוי למשך יום אחד לפחות לפני ההגשה.
  4. להגשה, מניחים בצלחת כדור גלידה או כף יוגורט. מוסיפים 2-3 תמרים וכמה כפות מהרוטב, ומפזרים פיסטוקים מעל.