נתקלתי במתכון הזה בספר הבישול של מסעדת Moro הלונדונית כחלק מההכנות לכתבה על המטבח האנדלוסי (קישור – בקרוב). חוץ מהעובדה שהמתכון סקרן אותי, בהיותו וריאציה מעניינת על האפוגטו האהוב, הוא גם עשה לי פלשבק לקינוח תמרים רטרו שהכנתי פעם – תמרים מושרים לילה בשמנת וקינמון.
זה לא מתכון ענק, אבל כשמתחשק קינוח קל עם טעמים אקזוטיים-מקומיים הוא בהחלט יעשה את העבודה.
מה צריך?
- 400 גרם תמרים יבשים מזן מג׳הול, או תמרים לחים
- 500 מ״ל קפה חזק (5 מנות אספרסו, מקינטה או פרנץ׳ פרס)
- 20 תרמילי הל ירוק
- מקל קינמון
- כפית סוכר
- פיסטוקים קלויים מעט, ללא מלח, שבורים בגסות
- גלידת וניל או יוגורט סמיך, להגשה
איך מכינים?
- מגלענים את התמרים. אפשר להשתמש במכשיר לגילעון זיתים או דובדבנים. תמרים לחים אפשר גם לקלף.
- בסיר קטן מחממים את הקפה, ההל, הקינמון והסוכר, עד לרתיחה עדינה. מבשלים 2-3 דקות ומסירים מהאש.
- מוסיפים את התמרים ומכניסים למקרר, רצוי למשך יום אחד לפחות לפני ההגשה.
- להגשה, מניחים בצלחת כדור גלידה או כף יוגורט. מוסיפים 2-3 תמרים וכמה כפות מהרוטב, ומפזרים פיסטוקים מעל.