קינוח תמרים בקפה והל

קינוח תמרים בקפה והל

20 September, 2017

הדפסה

נתקלתי במתכון הזה בספר הבישול של מסעדת Moro הלונדונית כחלק מההכנות לכתבה על המטבח האנדלוסי. חוץ מהעובדה שהמתכון סקרן אותי, בהיותו וריאציה מעניינת על האפוגטו האהוב, הוא גם עשה לי פלשבק לקינוח תמרים רטרו שהכנתי פעם – תמרים מושרים לילה בשמנת וקינמון.

זה לא מתכון ענק, אבל כשמתחשק קינוח קל עם טעמים אקזוטיים-מקומיים הוא בהחלט יעשה את העבודה.

מה צריך?

  • 400 גרם תמרים יבשים מזן מג׳הול, או תמרים לחים
  • 500 מ״ל קפה חזק (5 מנות אספרסו, מקינטה או פרנץ׳ פרס)
  • 20 תרמילי הל ירוק
  • מקל קינמון
  • כפית סוכר
  • פיסטוקים קלויים מעט, ללא מלח, שבורים בגסות
  • גלידת וניל או יוגורט סמיך, להגשה

איך מכינים?

  1. מגלענים את התמרים. אפשר להשתמש במכשיר לגילעון זיתים או דובדבנים. תמרים לחים אפשר גם לקלף.
  2. בסיר קטן מחממים את הקפה, ההל, הקינמון והסוכר, עד לרתיחה עדינה. מבשלים 2-3 דקות ומסירים מהאש.
  3. מוסיפים את התמרים ומכניסים למקרר, רצוי למשך יום אחד לפחות לפני ההגשה.
  4. להגשה, מניחים בצלחת כדור גלידה או כף יוגורט. מוסיפים 2-3 תמרים וכמה כפות מהרוטב, ומפזרים פיסטוקים מעל.