קישואים צלויים על לאבנה

7 February, 2023

הדפסה

עוד מעינוגי החורף — ראיתי אצל הירקן את הקישואים בלאדי הקטנטנים ולא עמדתי בפניהם. הם מלאים בטעם וטיפול נכון יוציא מהם עוד הרבה יותר טעם. כדאי לבחור את הקישואים הכי קטנים ורזים, אלו שיש בהם פחות נוזלים. זו מנה זריזה וקלה שמתאימה מאוד לאירוח, לבראנצ׳ או כמנת פתיחה לארוחה. אפשר להחליף את הלאבנה בצזיקי או אפילו טחינה, והכי טוב להשתמש בלאבנה ביתית.

מה צריך?

  • 1/2 ק״ג קישואים, כמה שיותר קטנים. אפשר גם יותר כמובן
  • גביע לאבנה (כוס)
  • שמן זית. אם יש לכם שמן זית טרי, ראשון המסיק זה נהדר.
  • מיץ מחצי לימון וגרידת לימון
  • עלי זעתר או נענע טריים או נענע יבשה

איך מכינים?

  • שוטפים את הקישואים וחוצים אותם לאורכם. לא קולפים.
  • במחבת גדולה שתכיל את הקישואים בשכבה אחת, מחממים שמן זית. צורבים את הקישואים עם הצד החתוך כלפי מטה.
  • משאירים את הקישואים עם הפנים מטה על אש גבוהה עד שמקבלים צריבה יפה. הצריבה הזו היא סוכרים מקורמלים שמצויים כבר בתוך הקישוא, ואנחנו לא רוצים לפספס אותם. אם מכינים כמות גדולה, כדאי לצרוב בחלקים כך שכל הקישואים ייצרבו.
  • אחרי שהקישואים צרובים יפה נהפוך אותם שיקבלו מעט צריבה גם בצידם השני ונמליח אותם.
  • נוסיף מעט מים ומיץ לימון למחבת ונסגור עם מכסה, כדי שהקישואים יתאדו מהנוזלים ויתבשלו גם מבפנים.
  • לאחר כ — 3 דקות בערך מסירים את המכסה, מערבבים קלות את הקישואים במחבת ונוודא שכולם עטופים ברוטב שנוצר במחבת.מוסיפים גרידת לימון. טועמים את הנוזלים ומתקנים תיבול.
  • מורחים את הלאבנה על צלחת הגשהומפזרים מעל כמה עלי זעתר או נענע טריים או נענע מיובשת.
  • מניחים את הקישואים על הלאבנה ומגישים.