קליפות הדרים מסוכרות

מאת: עירית בירן

3 בינואר, 2019

הגרסה הכי עדינה וממכרת לממתק הספרדי-בלקני. נוסף על שימושים קלאסיים (שילוב בעוגות, קינוחים, גלידות או סתם נשנוש) הקליפות הדקיקות והפריכות נפלאות לשילוב בסלטים או לצד ספלון אספרסו, במקום סוכר. מומלץ להשתמש בזני תפוזים בעלי קליפה בשרנית כמו שמוטי או ולנסיה, שקליפתו ארומטית מאוד. אפשר לשמור את הקליפות בשקית במקפיא ולסכר במועד מאוחר יותר. המתכון מתאים גם ללימונים בעונתם (כאלה שאינם מצופים בשעווה).

ל- 450 גרם קליפות מסוכרות.

  1. מניחים קליפות תפוזים בסיר, מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומביאים לרתיחה. מסירים מהלהבה ומסננים. חוזרים על הפעולה 3 פעמים. ההרתחות החוזרות יוציאו מהקליפות את המרירות.
  2. יוצקים לסיר 3 כוסות מים, מוסיפים סוכר ומחממים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הקליפות ומבשלים על להבה נמוכה מאוד כשעה עד שהנוזלים מצטמצמים מאוד והקליפות שקופות ומזוגגות.
  3. מרפדים מגש בנייר אפייה ומפזרים את הקליפות בשכבה אחת. מניחים לייבוש במקום מאוורר בטמפ' החדר במשך יממה.
  4. מוסיפים את 30 גרם הסוכר הנותרים, מערבבים היטב כך שהקליפות יצופו בו, מסדרים שוב בשכבה אחידה ומייבשים כמה כ-12 שעות נוספות עד שהקליפות יבשות. מעבירים לצנצנת יבשה וסוגרים. שומרים במשך חודשיים במקרר או במקפיא.