השף העירום, הלא הוא ג׳יימי אוליבר, התפרץ לחיי כשהייתי אמא צעירה. שעות הנקה ארוכות ביליתי בהתבוננות בנער הפלא שמלהטט במטבח שלו, בקסם אין סופי, מכין את האוכל שאני הכי אוהבת בעולם.
העובדה שג׳יימי גדל והתחנך אצל השפיות הנערצות עליי — רוז גריי ורות רוג׳רס מה- River Cafe, הפכה אותו לאליל ממש. ספר הבישול הראשון של ג׳יימי — ״השף העירום״, היה ועודנו אחד האהובים עליי במטבח, ומתוכו, מתכון הקציצות הזה הוא האהוב שבאהובים ואף פעם לא נס ליחו.
הכיף במתכון הזה הוא הנגיעה שלו בין מזרח (כמון) למערב (בזיליקום, מוצרלה ופרמזן) ולכן אפשר להגיש את הקציצות האלו עם מגוון תוספות — פסטה, פירה, אורז, תפוחי אדמה אפויים ובעצם על כל תוספת שאתם אוהבים.
רוצים לדעת איך לשלב את הקציצות בתפריט ארוחה שלמה? הציצו כאן.
מה צריך?
- רוטב עגבניות בסיסי
- 1 ק״ג בשר טחון
- 2 פרוסות לחם לבן
- 2 כפות אורגנו מיובש
- 1/2 כפית זרעי כמון, כתושים
- כפית פלפל אדום מיובש (צ׳ילי), כתוש
- 1 כף רוזמרין טרי קצוץ
- 1 ביצה
- מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל, קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף חרדל
- 2 חופנים בזיליקום טרי, ללא גבעולים, קרוע ביד
- 100 ג׳ גבינת מוצרלה, שבורה לחתיכות
- 50 ג׳ גבינת פרמזן, מגוררת
איך מכינים?
- מחממים תנור ל- 200 מעלות.
- מפוררים את פרוסות הלחם (ללא הקרום) במעבד מזון (אפשר להחליף ב- 4 כפות פירורי לחם).
- בקערה, מניחים את הבשר. מוסיפים את פירורי הלחם, האורגנו, הכמון, הצ׳ילי, הרוזמרין, הבצל, השום, הביצה והחרדל, ומתבלים ב- 2 כפיות שטוחות מלח ו- 2 כפות פלפל שחור (אפשר להוסיף שדרוג קטן ולטגן את הבצל והשום בכף שמן זית ולהוסיף אותם לתערובת מטוגנים
- מערבבים היטב, ובידיים רטובות יוצרים כדורי בשל בגודל ובצורה של כדור פינג פונג.
- מחממים סיר רחב בעל תחתית עבה, מוסיפים 3-4 כפות שמן זית לכיסוי התחתית. מוסיפים את כדורי הבשר. מטגנים קלות עד להשחמה קלה. מנמיכים את הלהבה ומכסים ברוטב העגבניות, ומבשלים כ-10-15 דקות. מוסיפים את הבזיליקום, חתיכות מוצרלה וגבינת פרזמן מגוררת. מעבירים לתנור בחום בינוני-גבוה (180-200 מעלות), ואופים 15-20 דקות, עד שהגבינה מזהיבה.

