קראמבל תפוחים

מאת: עירית בירן

12 במרץ, 2019

לבצק

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. מערבבים את חמרי הבצק ביד (זה לא קשה), או במעבד מזון בפולסים קצרים עד לקבלת גוש במרקם פירורי. הימנעו מלישת יתר. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כחצי שעה.
  3. מקלפים את תפוחי העץ. חותכים לשמיניות, מוציאים את הגרעינים, ואז פורסים. אם ההכנה מתעכבת בשלב הזה, משרים במים עם מעט לימון, למניעת השחרה ולפני הבישול ומסננים.
  4. ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את התפוחים ואת שאר המרכיבים. מערבבים בעדינות,ומבשלים עד שהתפוחים מפסיקים להוציא מים ומזהיבים. מדי פעם מערבבים קלות אך היזהרו שהתפוחים לא ימעכו. מסירים מהאש.
  5. אפשר להכין את הקראמבל במחבת שאפשר להכניס לתנור וגם להגיש איתה, או להעביר את התפוחים לתבנית אפיה שתוכלו להגיש בה.
  6. מפוררים את הבצק מעל התפוחים בפירורים גסים (אפשר עם פומפייה גסה, או ביד),ואופים בתנור שומח מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד שהקראמבל מזהיב. אפשר להגיש חם או בטמפרטורת החדר, וליד גלידת וניל או קרם מסקרפונה.