מה צריך?
- 6-8 תפוחי גרני סמית במשקל של כ- 1.5 ק״ג
- 30 גרם חמאה
- 2 כפות סוכר דמררה
- כפית מחית וניל איכותית, או גרגרים ממקל וניל
- 1/2 כפית קינמון טחון
- גרידת לימון
לבצק
- 100 גרם חמאה
- 100 גרם קמח לבן לכל מטרה
- 100 גרם שקדים טחונים
- 80 גרם סוכר לבן או דמררה
איך מכינים?
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- מערבבים את חמרי הבצק ביד (זה לא קשה), או במעבד מזון בפולסים קצרים עד לקבלת גוש במרקם פירורי. הימנעו מלישת יתר. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כחצי שעה.
- מקלפים את תפוחי העץ. חותכים לשמיניות, מוציאים את הגרעינים, ואז פורסים. אם ההכנה מתעכבת בשלב הזה, משרים במים עם מעט לימון, למניעת השחרה ולפני הבישול ומסננים.
- ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את התפוחים ואת שאר המרכיבים. מערבבים בעדינות,ומבשלים עד שהתפוחים מפסיקים להוציא מים ומזהיבים. מדי פעם מערבבים קלות אך היזהרו שהתפוחים לא ימעכו. מסירים מהאש.
- אפשר להכין את הקראמבל במחבת שאפשר להכניס לתנור וגם להגיש איתה, או להעביר את התפוחים לתבנית אפיה שתוכלו להגיש בה.
- מפוררים את הבצק מעל התפוחים בפירורים גסים (אפשר עם פומפייה גסה, או ביד),ואופים בתנור שומח מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד שהקראמבל מזהיב. אפשר להגיש חם או בטמפרטורת החדר, וליד גלידת וניל או קרם מסקרפונה.
מידע פנים
- אפשר להכין גם עם פירות אחרים כמו אגסים, שזיפים וכו׳. מוותרים על הקנמון ומתאימים את כמות הסוכר לחמיצות של הפרות.