קראמבל תפוחים

12 March, 2019

הדפסה

מה צריך?

  • 6-8 תפוחי גרני סמית במשקל של כ- 1.5 ק״ג
  • 30 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר דמררה
  • כפית מחית וניל איכותית, או גרגרים ממקל וניל
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • גרידת לימון

לבצק

  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם קמח לבן לכל מטרה
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 80 גרם סוכר לבן או דמררה

איך מכינים?

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. מערבבים את חמרי הבצק ביד (זה לא קשה), או במעבד מזון בפולסים קצרים עד לקבלת גוש במרקם פירורי. הימנעו מלישת יתר. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כחצי שעה.
  3. מקלפים את תפוחי העץ. חותכים לשמיניות, מוציאים את הגרעינים, ואז פורסים. אם ההכנה מתעכבת בשלב הזה, משרים במים עם מעט לימון, למניעת השחרה ולפני הבישול ומסננים.
  4. ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את התפוחים ואת שאר המרכיבים. מערבבים בעדינות,ומבשלים עד שהתפוחים מפסיקים להוציא מים ומזהיבים. מדי פעם מערבבים קלות אך היזהרו שהתפוחים לא ימעכו. מסירים מהאש.
  5. אפשר להכין את הקראמבל במחבת שאפשר להכניס לתנור וגם להגיש איתה, או להעביר את התפוחים לתבנית אפיה שתוכלו להגיש בה.
  6. מפוררים את הבצק מעל התפוחים בפירורים גסים (אפשר עם פומפייה גסה, או ביד),ואופים בתנור שומח מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד שהקראמבל מזהיב. אפשר להגיש חם או בטמפרטורת החדר, וליד גלידת וניל או קרם מסקרפונה.

מידע פנים

  • אפשר להכין גם עם פירות אחרים כמו אגסים, שזיפים וכו׳. מוותרים על הקנמון ומתאימים את כמות הסוכר לחמיצות של הפרות.