רוצים לדעת איך לשלב את המנה בארוחה שלמה? הציצו כאן.
מה צריך?
- 300-400 דג ים נא מפולט וללא העור (כ-50 גרם לסועד). אפשר לבקש ממוכר הדגים לפרוס או לפרוס בבית לעובי שאתם אוהבים.
- 2 פירות הדר בצבעים שונים — למשל תפוז ואשכולית, תפוז ותפוז דם וכו׳ (אם אין שניים, אז אחד גם טוב)
- 2 שאלוטס או רבע בצל אדום
- 1/2 פלפל חריף, ירוק או אדום
- מעט עלי בזיליקום ונענע, טריים ושטופים
- שמן זית עדין
- מלח ים, ממליצה על מלדון או פלר דה סל
איך מכינים?
- פורסים את הדג לפרוסות בעובי של מספר מילימיטרים, מספיק כדי שהדג לא יתפורר. מניחים בשכבה אחת על צלחת הגשה.
- מפלטים את פרי ההדר (מקלפים את הקליפה כולל החלק הלבן וחותכים את הפלחים). את המיץ שניגר בתהליך שומרים וגם את ליבת הפרי. מפזרים את הפלחים בין פרוסות הדג.
- פורסים את השאלוט והפלפל החריף דק דק ומפזרים מעל הדג.
- פורסים את העלים לרצועות דקות ומפזרים. זולפים שמן זית בנדיבות. מפזרים מלח.
- מזליפים ממיץ ההדר שנותר ואפשר גם לסחוט את ליבת הפרי שנותר. טועמים, ומגישים.