קרודו דג ים נא עם פירות הדר

22 January, 2020

הדפסה

רוצים לדעת איך לשלב את המנה בארוחה שלמה? הציצו כאן.

מה צריך?

  • 300-400 דג ים נא מפולט וללא העור (כ-50 גרם לסועד). אפשר לבקש ממוכר הדגים לפרוס או לפרוס בבית לעובי שאתם אוהבים.
  • 2 פירות הדר בצבעים שונים — למשל תפוז ואשכולית, תפוז ותפוז דם וכו׳ (אם אין שניים, אז אחד גם טוב)
  • 2 שאלוטס או רבע בצל אדום
  • 1/2 פלפל חריף, ירוק או אדום
  • מעט עלי בזיליקום ונענע, טריים ושטופים
  • שמן זית עדין
  • מלח ים, ממליצה על מלדון או פלר דה סל

איך מכינים?

  1. פורסים את הדג לפרוסות בעובי של מספר מילימיטרים, מספיק כדי שהדג לא יתפורר. מניחים בשכבה אחת על צלחת הגשה.
  2. מפלטים את פרי ההדר (מקלפים את הקליפה כולל החלק הלבן וחותכים את הפלחים). את המיץ שניגר בתהליך שומרים וגם את ליבת הפרי. מפזרים את הפלחים בין פרוסות הדג.
  3. פורסים את השאלוט והפלפל החריף דק דק ומפזרים מעל הדג.
  4. פורסים את העלים לרצועות דקות ומפזרים. זולפים שמן זית בנדיבות. מפזרים מלח.
  5. מזליפים ממיץ ההדר שנותר ואפשר גם לסחוט את ליבת הפרי שנותר. טועמים, ומגישים.

מידע פנים

  • יש שמני זית מקומיים מעולים. אני ממש מליצה לכם על הזנים המעודנים של מגל ופתורה. לפתורה יש שמן נפלא, נבלי שמשדרג כל מנה קרה שהשמן דומיננטי בה.