קרם ברולה תפוז

מאת: עירית בירן

21 בספטמבר, 2020

קרם ברולה הוא אחד ממתכוני הקינוח הפשוטים להכנה. בבסיסו קרם ברולה הוא קרם אנגלז אפוי. שכבת הסוכר הצרוב מוסיפה לקרם קראסטיות כיפית. אפשר לצרוב את הקרם מתחת לגריל של התנור אבל הרבה יותר פשוט ומוצלח להשתמש בברנר ידני. אם אין לכם, שווה להצטייד לא מדובר בהשקעה גדולה. כאן במתכון מקבל הקרם טוויסט תפוזי שאינו מחויב. לשיקולכם.

  1. מחממים תנור ל- 140 מעולות. מניחים במרכז התנור תבנית עם מים שתספיק להכיל את כל הכלים של הקרם וגובה המים יגיע לגובה הקרם. בסיר מחממים שמנת ומחצית מכמות הסוכר, יחד עם הווניל וגרידת התפוז עד לסף רתיחה. מסירים מהאש. בקערת מיקסר מקציפים את החלמונים ויתרת הסוכר לקצף נפוח ובהיר.
  2. משווים טמפרטורה בין השמנת לחלמונים. מוסיפים בזילוף איטי כוס מהשמנת לחלמונים, תוך כדי הקצפה איטית.
  3. מוסיפים את תערובת החלמונים לשמנת. מוסיפים את הליקר. מערבבים ויוצקים דרך מסננת לכלים מתאימים. מניחים את הכלים בתבנית המים ואופים 35-30 דקות עד שהקרם מתייצב (אפשר לבדוק עם סכין - אם מחדירים סכין וכשמוציאים אותו המסה של הקרם שעליו יציבה, הקרם מוכן).
  4. מכסים בניילון נצמד ומקררים מספר שעות או לילה. לפני ההגשה מפזרים שכבה דקה של הסוכר וצורבים עם ברנר ידני, עד שהסוכר מתקרמל ומקבל מראה זגוגיתי.