פתיח מושלם לארוחת קיץ. ממרח מבוסס חצילים שלצד פוקאצ׳ה או פיתה, סלט עגבניות יפתח כל ארוחה בהנאה גדולה.
המתכון נכלל בארוחה משפחתית #5.
מה צריך?
- 2-4 חצילים
- טחינה גולמית
- יוגורט כבשים או בקר שאתם אוהבים אבל סמיך
- מיץ לימון
- מלח ים גרוס
- מעט דבש (לא חובה)
איך מכינים?
- זה מתכון בלי כמויות. ככה וככה ויוצא טעים!.
- קולים את החצילים על אש פחמים או על הגז עד להשחמה וריכוך. מוציאים את הפנים של החצילים ומניחים על מסננת כחצי שעה כדי שיגירו נוזלים. בקערה מניחים את בשר החצילים, 2-3 כפות טחינה, 2-3 כפות יוגורט, מיץ מחצי לימון, מעט מלח ומעט דבש. מרסקים במוט בלנדר ידני עד לקבלת תערובת חלקה. טועמים ומתקנים תיבול לפי מה שאוהבים — טחינה, יוגורט, לימון או מלח, עד שהטעם המתקבל הוא גם שרוף וגם אגוזי וגם קצת חמוץ — והכל מקושר עם היוגורט.
- מגישים לצד לחם טוב או פוקאצ׳ה או פיתה.