קרם חצילים, טחינה ויוגורט

מאת: עירית בירן

3 ביולי, 2020

פתיח מושלם לארוחת קיץ. ממרח מבוסס חצילים שלצד פוקאצ׳ה או פיתה, סלט עגבניות יפתח כל ארוחה בהנאה גדולה.

המתכון נכלל בארוחה משפחתית #5.

  1. זה מתכון בלי כמויות. ככה וככה ויוצא טעים!.
  2. קולים את החצילים על אש פחמים או על הגז עד להשחמה וריכוך. מוציאים את הפנים של החצילים ומניחים על מסננת כחצי שעה כדי שיגירו נוזלים. בקערה מניחים את בשר החצילים, 2-3 כפות טחינה, 2-3 כפות יוגורט, מיץ מחצי לימון, מעט מלח ומעט דבש. מרסקים במוט בלנדר ידני עד לקבלת תערובת חלקה. טועמים ומתקנים תיבול לפי מה שאוהבים — טחינה, יוגורט, לימון או מלח, עד שהטעם המתקבל הוא גם שרוף וגם אגוזי וגם קצת חמוץ — והכל מקושר עם היוגורט.
  3. מגישים לצד לחם טוב או פוקאצ׳ה או פיתה.