קרם חצילים, טחינה ויוגורט

3 July, 2020

הדפסה

פתיח מושלם לארוחת קיץ. ממרח מבוסס חצילים שלצד פוקאצ׳ה או פיתה, סלט עגבניות יפתח כל ארוחה בהנאה גדולה.

המתכון נכלל בארוחה משפחתית #5.

מה צריך?

  • 2-4 חצילים
  • טחינה גולמית
  • יוגורט כבשים או בקר שאתם אוהבים אבל סמיך
  • מיץ לימון
  • מלח ים גרוס
  • מעט דבש (לא חובה)

איך מכינים?

  1. זה מתכון בלי כמויות. ככה וככה ויוצא טעים!.
  2. קולים את החצילים על אש פחמים או על הגז עד להשחמה וריכוך. מוציאים את הפנים של החצילים ומניחים על מסננת כחצי שעה כדי שיגירו נוזלים. בקערה מניחים את בשר החצילים, 2-3 כפות טחינה, 2-3 כפות יוגורט, מיץ מחצי לימון, מעט מלח ומעט דבש. מרסקים במוט בלנדר ידני עד לקבלת תערובת חלקה. טועמים ומתקנים תיבול לפי מה שאוהבים — טחינה, יוגורט, לימון או מלח, עד שהטעם המתקבל הוא גם שרוף וגם אגוזי וגם קצת חמוץ — והכל מקושר עם היוגורט.
  3. מגישים לצד לחם טוב או פוקאצ׳ה או פיתה.