קרם פרש -Crème fraîche- הוא בעצם שמנת חמוצה אבל הרבה יותר סמיכה והרבה יותר עשירה מבחינת אחוזי השומן. ניתן למצוא קרם פרש בחנויות אבל לא בכולן וחלק מהמוצרים לא כל כך מוצלחים וגם מאוד יקרים. אפשר להכין קרם פרש בייתי ממש בקלות. החסרון היחיד הוא שצריך להכין אותו לפחות יום יומיים לפני ההגשה. יש המון מתכונים ברשת ונראה שכולם עובדים. יש כאלו המבוססים על ערבוב שמנת חמוצה עם השמנת להקצפה. יש כאלו שמשלבים חימום. הגרסה שלי ממש קלה ואני אוהבת אותה אבל אתם בהחלט מוזמנים לנסות מתכון אחר שיתאים לכם. העיקר שלא תבהלו ממתכון שכולל בין מרכיביו קרם פרש.
קרם פרש הוא תוספת נהדרת ליד עוגות או פירות אפויים וגם כתוספת להסמכת והעשרת מרקים. אפילו כפית קטנה של קרם פרש במרכז המרק תעשה פלאים.
מה צריך
250 מ״ל שמנת להקצפה
1-2 כפות ריוויון (אפשר להמיר ביוגורט סמיך אחר-העיקר שיהיו בו חיידקים) .
איך מכינים
הרעיון בקרם פרש הוא תהליך התססה חיידקית. היוגורט הוא מחולל התהליך.
מערבבים את היוגורט והשמנת בצנצנת ומניחים מחוץ למקרר ל 24 שעות. לאחר מכן מכניסים את הצנצנת למקרר. בחלוף יום נוסף תקבלו שמנת סמיכה- קרם פרש.
אם מוסיפים כמות גדולה של יוגורט התהליך יהיה מהיר יותר.
