מטבח קיץ. באוגוסט גם לחם וחמאה זה מתכון. אם יש יותר ממרכיב אחד ודרושה יד אדם לחבר בינהם, זה מתכון ובאוגוסט אני רוצה שכל המטבח שלי יהיה מבוסס על מתכונים קלילים כאלו. כאן בדיוק נכנס לתמונה הקארפצ׳ו על כל גווניו— פרוסות דקות, שמן זית, מלח וקצת תיבול. זה עובד עם בשר, עם דג נא , עם ירקות ועם פירות. בקארפצ׳ו פירות הבונוס הוא הטוויסט של פירות הקיץ הנהדרים למנות לא מתוקות. מבחינת היופי, יש מעט מאוד פרות שיתחרו ביופיה וחושניותה של התאנה.
מה צריך?
- 6 תאנים
- גבינה מלוחה שאוהבים / טולום / פרמזן/פקורינו ועוד
- שמן זית איכותי
- מלח ים גרוס עדין
- פלפל שחור גרוס
- חופן רוקט או ארוגולה
- פלפל חריף (אופציונלי)
- לימון
- זעתר טרי, נענע, אורגנו או בזיליקום
איך מכינים?
- פורסים את התאנים דק ומסדרים בצלחת הגשה.
- מזלפים שמן זית בנדיבות, סוחטים לימון (ואפשר גם קצת גרידה), מתבלים במלח ופלפל.
- משחקים עם התוספות למעלה כיד הדמיון. אנחנו מציעות את שתי הקומבינציות הבאות:
- הראשונה – בעזרת קולפן פורסים גבינה קשה (דק דק), אנחנו השתמשנו בגבינת עפרי של ׳המחלבה הקטנה׳ הנהדרת. מפזרים את הגבינה, מתבלים רוקט בשמן זית, לימון ומלח ומוסיפים מעל או בצד. זהו.
- השנייה – פורסים פלפל חריף ירוק לפרוסות דקות, מפזרים את הגבינה המלוחה ואת הפלפל החריף על התאנים. זורים עלי זעתר טריים או תבלין זעתר.
- אין סוף לתוספות האפשריות כאן: פיסטוקים קלויים, גבינה כחולה ודבש, מוצרלה ובלסמי, בזיליקום, שקדים.. אפשר לאלתר מנה נהדרת ממה שתמצאו במקרר ובמזווה.

