קרפ סוזט

3 June, 2022

הדפסה

שבועות 2022. למה קרפ סוזט? רציתי לצלם מנה על צלחת אוואלית חדשה בסטודיו ודימוי של קרפ סוזט היה הראשון שחשבתי עליו. כששאלתי את ירדן מה דעתה, היא הפתיעה ואמרה שזו המנה האהובה עליה ואפילו היתה מנת הגמר שלה בדנון. ואם לא די בכך, באותו יום, פסע אל הסטודיו בחור צעיר והתעניין בכלים. מהאופן בו הביט ומישש את הכלים ניחשתי שהוא אוהב לבשל. ואכן הסתבר כי הוא בשלן רציני וכששוחחנו, לגמרי מיוזמתו, הוא סיפר שקרפ סוזט היא מנת הקינוח האהובה עליו (ביחד עם לחם אבוד). טוב, בנקודה הזו זה היה ברור שקרפ סוזט היא המנה שלנו השבוע. ואגב, אם אתם לא בענין של קרפים, לפחות תכינו את הרוטב. שתי כפות מהרוטב על כדור גלידה וניל ומעל שבבי שוקולד מריר ואתם מסודרים.

חג שבועות שמח.

המתכון מתאים ל 5-8 קרפים, תלוי בגודל המחבת. הכינה וצילחתה בשלמות- ירדן נוי.

מה צריך?

לקרפים

  • כוס קמח לבן
  • 2 ביצים
  • כפית תמצית וניל איכותית
  • 20 גרם חמאה מומסת
  • כוס חלב
  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • מחבת שמתאים להכנת קרפים- נגד הדבקה

לרוטב

  • כוס מיץ סחוט מתפוזים טריים
  • גרידה מקליפת תפוז אחד
  • 40 גרם חמאה
  • 130 גרם סוכר
  • 2 כפות ליקר תפוזים (קוונטרו או גראן מרינייר)

איך מכינים?

  • להכנת הקרפים מערבבים את החומרים היבשים בקערה אחת ואת החומרים הרטובים בקערה נפרדת. מאחדים ביניהם ומערבבים היטב כך שלא יהיו גושים. ניתן לערבב במטרפה ידנית או בבלנדר מוט.ֿ הבלילה צריכה להיות דלילה יחסית.
  • יוצקים מהבלילה למחבת חמה ומסובבים אותה היטב כך שהבלילה תגיע לכל חלקי המחבת. חשוב לעבוד מהר כדי שהבלילה לא תתמצק רק במרכז המחבת.
  • בודקים בעזרת סכין האם שולי הקרפ מתנתקים בקלות מהמחבת והופכים אותו בהתאם לכך.
  • שומרים את הקרפים בקופסא סגורה עד להגשה. ניתן להכין את הקרפים מראש, ולסיים את הכנת המנה בעת ההגשה.
  • מכינים קרמל: ניתן להכין קרמל יבש או רטוב. קרמל יבש – רק סוכר, קרמל רטוב – סוכר ומעט מים. שתי הדרכים יניבו את אותה התוצאה ומדובר בעניין של נוחות. לאחר ניסיונות רבים, אני מעדיפה כמעט תמיד להכין קרמל רטוב, להערכתי כך ניתן לשלוט בו יותר בקלות. הרטיבות מרחיקה את הסיכון להתקרמלות יתר והיווצרות גושים של סוכר. אם כך: מניחים 130 גרם סוכר ומעט מים (אין צורך למדוד, המים ממילא מתאדים) במחבת על אש גבוהה ומנענעים קלות. ממתינים עד שהצבע ישתנה מלבן-שקוף לקרמל ענברי. חשוב להיות ליד הקרמל בשלב הזה ולא לאפשר לו להגיע לצבע עמוק מידי, שילווה בטעמים שרופים ומרירים. אין לטעום או לבדוק עם האצבע – הקרמל לוהט!
  • ברגע שהקרמל מגיע לצבע הרצוי מוסיפים 40 גרם חמאה וליקר תפוזים. בעת ההוספה הקרמל עשוי להתקשות כתגובה מהקור, אך אל דאגה, הוא יתחמם בשנית וימס בחזרה.ֿ
  • מערבבים בעזרת מטרפה את הקרמל, החמאה ומיץ התפוזים עד לאיחוד וצמצום קל.
  • מוסיפים את הקרפים למחבת – מניחים את הקרפ ובעזרת מלקחיים מקפלים אותו לחצי ואז לחצי נוסף, בתוך המחבת עם הרוטב. ניתן גם לקפל אותם מראש ולהניח אותם כמו שהם, להפוך ולוודא שהרוטב נכנס פנימה.
  • ניתן להעלות את המחבת באש (פלמבה) בעזרת ברנר או באמצעות הטייה של המחבת לכיוון האש. הפלמבה נועד לאידוי האלכוהול (וגם עושה רושם), אך ניתן לוותר בקלות על שלב זה, האלכוהול מהליקר יתאדה כך או אחרת.
  • מעבירים בזהירות לצלחת הגשה, אישית או לחלוקה. לקישוט ניתן לקרמל פלחי תפוז עם מעט סוכר בעזרת ברנר. ניתן להגיש עם גלידת וניל טובה או במילוי קרם פטיסייר – או פשוט וקלאסי. בתיאבון.