רוטב עגבניות בסיסי

מאת: עירית בירן

22 בינואר, 2020

רוטב בסיס שמתאים להמון מתכונים - רוטב לפיצה, פסטה ברוטב עגבניות, קציצות (למשל הקציצות האלו), חזה עוף ברוטב עגבניות.

  1. בסיר בעל תחתית עבה מטגנים בעדינות את השום עם השמן, ואחר כך מוסיפים את הצ׳ילי, האורגנו, העגבניות הסוכר או החומץ, 1/2 כפית מלח מלח ו1/4 כפית פלפל שחור.
  2. מערבבים, מביאים לרתיחה עדינה מבשלים על להבה נמוכה כ- 20-30 דקות. מסירים מהאש. בשלב זה אפשר לרסק את הרוטב אם אוהבים מרקם חלק.
  3. מוסיפים את הבזיליקום ומתקנים תיבול אם צריך. מוסיפים 2-3 כפות משמן הזית הכי משובח שיש לכם.