רוטב בסיס שמתאים להמון מתכונים – רוטב לפיצה, פסטה ברוטב עגבניות, קציצות (למשל הקציצות האלו), חזה עוף ברוטב עגבניות.
מה צריך?
- 1 שן שום גדולה, קצוצה דק
- 2 כפות שמן זית
- 1 פלפל אדום מיובש (צ׳ילי) קטן או מעט צ׳ילי כתוש
- 2 כפיות אורגנו מיובש
- 3 קופסאות עגבניות משומרות מרוסקות, במשקל 400 ג׳ כל אחת אני ממליצה על mutti
- 1 כוס מים
- 1 כף סוכר או כף חומץ יין בלסמי איכותי
- 1 חופן בזיליקום, קצוצים גס
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי
- 2-3 כפות שמן זית כתית מעולה
איך מכינים?
- בסיר בעל תחתית עבה מטגנים בעדינות את השום עם השמן, ואחר כך מוסיפים את הצ׳ילי, האורגנו, העגבניות הסוכר או החומץ, 1/2 כפית מלח מלח ו1/4 כפית פלפל שחור.
- מערבבים, מביאים לרתיחה עדינה מבשלים על להבה נמוכה כ- 20-30 דקות. מסירים מהאש. בשלב זה אפשר לרסק את הרוטב אם אוהבים מרקם חלק.
- מוסיפים את הבזיליקום ומתקנים תיבול אם צריך. מוסיפים 2-3 כפות משמן הזית הכי משובח שיש לכם.
גיוונים
- אפשר כמובן להכין את רוטב העגבניות מעגבניות טריות. מומלץ לקלף את העגבניות ולהוציא את הגרעינים. אם העגבניות לא מספיק מתוקות, כדאי להוסיף כמה כפות שלרכז עגבניות. גם פה אני ממליצה על Mutti. גם אם משתמשים בשימורי עגבניות שאינן עשירות מספיק בטעם, כדאי להוסיף כמה כפות של רכז עגבניות.