תבשיל תרד וגרגירי חומוס

מאת: עירית בירן

3 בינואר, 2019

מתכון שפורסם גליון אוקטובר (318) של מגזין ״על השולחן״, שהוקדש לארוחות בראנץ׳, ובראנץ׳ אנדלוסי שהכנתי ביחד עם מיכל קורן נכלל במגזין. אפשר להניח כמה כפות נדיבות ממנו על הלחם השטוח או להגישו כסלט חמים.

ל- 8-10 מנות ראשונות.

להגשה (לא חובה):

  1. חולטים תרד במי מלח רותחים ומסננים מיד. אם העלים גדולים מדי קוצצים אותם גס. שומרים בצד כוס ממי החליטה. קולים את הלחם בתנור חם או בטוסטר וטוחנים במעבד מזון עם שיני שום עד שמתקבלים פירורים גסים.
  2. מחממים שמן זית בסיר רחב או במחבת גדולה ועמוקה ומאדים את התרד על להבה בינונית עד שהוא מקבל גוון ירוק עז. מתבלים בכמון, פפריקה, מלח ופלפל, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך 12-10 דקות.
  3. מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים ואת פירורי הלחם עם השום, מערבבים בעדינות, מתבלים בחומץ שרי ואם התבשיל נראה מעט יבש מוסיפים מעט ממי החליטה של התרד. מכסים ומבשלים כ-10 דקות נוספות על להבה נמוכה. מתקנים תיבול. אם לא מגישים מיד שומרים בקירור ומחממים מעט לפני ההגשה.
  4. מסדרים בצלחת הגשה או על לחם שטוח, מפזרים שבבי מנצ׳גו, ואם רוצים מקשטים בגרגירי רימונים.