מתכון שפורסם גליון אוקטובר (318) של מגזין ״על השולחן״, שהוקדש לארוחות בראנץ׳, ובראנץ׳ אנדלוסי שהכנתי ביחד עם מיכל קורן נכלל במגזין. אפשר להניח כמה כפות נדיבות ממנו על הלחם השטוח או להגישו כסלט חמים.
ל- 8-10 מנות ראשונות.
מה צריך?
- 1-1/4 ק”ג תרד טורקי שטוף
- 3-2 פרוסות לחם מאתמול
- 300 גרם גרגירי חומוס מבושלים (אפשר קפואים ומופשרים)
- 4 שיני שום 1/3 כוס שמן זית
- 2 כפיות שטוחות כמון טחון
- 1 כפית פפריקה מתוקה או פפריקה ספרדית מעושנת
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 2-1 כפות חומץ שרי או חומץ יין אדום
להגשה (לא חובה):
- שבבי גבינת מנצ‘גו
- גרגירי רימון
איך מכינים?
- חולטים תרד במי מלח רותחים ומסננים מיד. אם העלים גדולים מדי קוצצים אותם גס. שומרים בצד כוס ממי החליטה. קולים את הלחם בתנור חם או בטוסטר וטוחנים במעבד מזון עם שיני שום עד שמתקבלים פירורים גסים.
- מחממים שמן זית בסיר רחב או במחבת גדולה ועמוקה ומאדים את התרד על להבה בינונית עד שהוא מקבל גוון ירוק עז. מתבלים בכמון, פפריקה, מלח ופלפל, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך 12-10 דקות.
- מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים ואת פירורי הלחם עם השום, מערבבים בעדינות, מתבלים בחומץ שרי ואם התבשיל נראה מעט יבש מוסיפים מעט ממי החליטה של התרד. מכסים ומבשלים כ-10 דקות נוספות על להבה נמוכה. מתקנים תיבול. אם לא מגישים מיד שומרים בקירור ומחממים מעט לפני ההגשה.
- מסדרים בצלחת הגשה או על לחם שטוח, מפזרים שבבי מנצ׳גו, ואם רוצים מקשטים בגרגירי רימונים.