״נוטלה״ ביתית

18 February, 2018

הדפסה

לקראת סדנת ההוגה, השקעתי זמן רב בהכנת מזווה אופייני למטבח הסקנדינבי. מזווה עשיר מפגיש שני ערכים חשובים במטבח הסקנדינבי: שימור – תוצאה טבעית של תנאי מזג האוויר והחורף הארוך במדינות סקנדינביה, וייצור עצמי – הסקנדינבים מאמינים כי היכולת לספק את צרכי החיים בעצמך היא מהנה לא פחות משהיא מועילה וגם משמרת מסורות ומלאכות הראויות לשימור.

כשנתקלתי במתכון הזה בספר הבישול ״Nordic Light״, של Simon Bajada. התלהבתי מהאפשרות להכין את הממרח האהוב הזה בגרסה ביתית ובריאה יותר. המתכון קל ופשוט והילדים מאשרים שגם טעים מאוד – שילוב של נוטלה והחטיף ״באונטי״.

הכמויות יספיקו לצנצנת אחת גדולה.

מה צריך?

  • 180 גרם חמאת אגוזי לוז (או מחית נוגט-לוז — משיגים בחנויות אפיה או טבע)
  • 90 גרם שמן קוקוס
  • 2 כפות אבקת קקאו איכותי
  • 4 כפות דבש

איך מכינים?

  1. מערבלים את כל החומרים במעבד מזון למשך 2-3 דקות עד לקבלת משחה חלקה. את הקקאו מומלץ להוסיף דרך מסננת למניעת גושים.
  2. מעבירים את ה- ״נוטלה״ לצנצנת ומניחים במקרר. דואגים להוציא מהמקרר ולהביא לטמפרטורת החדר כ- 5 עד 10 דקות לפני השימוש. להגשה, מורחים את ה- ״נוטלה״ על פרוסת לחם טרייה או קלויה.