״עוגת״ כרוב

9 April, 2023

הדפסה

המנה הזו היא דוגמה מעולה לעובדה שאפשר להכין אוכל מעולה גם כשאין כלום במזווה או במקרר, ובאמת כך היא נולדה. ההכנה שלה פשוטה מאוד, יש במנה בסך הכל 5 מרכיבים וזה כשסופרים את המלח ואת שמן הזית. והיא כל כך טעימה ומנחמת.

מה צריך?

  • כרוב לבן שלם
  • פרמזן
  • 2-3 גבעולי מרווה
  • שמן זית או חמאה
  • מלח

איך מכינים?

  • בסיר גדול מביאים שפע מים לרתיחה. מוסיפים כף מלח.
  • כשהמים רותחים, מוסיפים את הכרוב בשלמותו ומבשלים עד לריכוך חלקי, כ – 15-20 דקות. מוציאים למסננת ומצננים.
  • לאחר שהתקרר מעט מפרקים מהכרוב את העלים. הם אמורים ליפול בקלות. אם הם לא מתנתקים בקלות ועדיין קשים ופריכים מחזירים לבישול במים עד לריכוך.
  • בונים את עוגת השכבות: מרפדים את התחתית בעלי כרוב, שכבה דקה של פרמזן, מעט שמן זית ומעט מלח. בין כל כמה שכבות נוסיף כמה עלי מרווה.
  • הכרוב לא צריך להיות ישר, כווצ׳וצ׳ים זה נחמד, אין צורך בדיוק. רק חשוב להקפיד על תיבול ושומן נכון, לא לשכוח מלח, שמן זית ופרמזן בין השכבות.
  • נכניס לתנור על 180 מעלות לכשעה, לאיחוד של השכבות ובישול שלהם, כשהתבנית מכוסה בנייר אלומיניום
  • נעלה את התנור ל-200 מעלות לעוד 30-45 דקות או עד שפני העוגה משחימים. לא לפחד מצבע עמוק, זה הכי טעים!
  • הזמנים תלויים בעובי וגודל העוגה. נקפיד שיהיה לה גם מספיק זמן להתאחד וגם שתגיע לצבע שבא לנו לאכול