המנה הזו היא דוגמה מעולה לעובדה שאפשר להכין אוכל מעולה גם כשאין כלום במזווה או במקרר, ובאמת כך היא נולדה. ההכנה שלה פשוטה מאוד, יש במנה בסך הכל 5 מרכיבים וזה כשסופרים את המלח ואת שמן הזית. והיא כל כך טעימה ומנחמת.
מה צריך?
- כרוב לבן שלם
- פרמזן
- 2-3 גבעולי מרווה
- שמן זית או חמאה
- מלח
איך מכינים?
- בסיר גדול מביאים שפע מים לרתיחה. מוסיפים כף מלח.
- כשהמים רותחים, מוסיפים את הכרוב בשלמותו ומבשלים עד לריכוך חלקי, כ – 15-20 דקות. מוציאים למסננת ומצננים.
- לאחר שהתקרר מעט מפרקים מהכרוב את העלים. הם אמורים ליפול בקלות. אם הם לא מתנתקים בקלות ועדיין קשים ופריכים מחזירים לבישול במים עד לריכוך.
- בונים את עוגת השכבות: מרפדים את התחתית בעלי כרוב, שכבה דקה של פרמזן, מעט שמן זית ומעט מלח. בין כל כמה שכבות נוסיף כמה עלי מרווה.
- הכרוב לא צריך להיות ישר, כווצ׳וצ׳ים זה נחמד, אין צורך בדיוק. רק חשוב להקפיד על תיבול ושומן נכון, לא לשכוח מלח, שמן זית ופרמזן בין השכבות.
- נכניס לתנור על 180 מעלות לכשעה, לאיחוד של השכבות ובישול שלהם, כשהתבנית מכוסה בנייר אלומיניום
- נעלה את התנור ל-200 מעלות לעוד 30-45 דקות או עד שפני העוגה משחימים. לא לפחד מצבע עמוק, זה הכי טעים!
- הזמנים תלויים בעובי וגודל העוגה. נקפיד שיהיה לה גם מספיק זמן להתאחד וגם שתגיע לצבע שבא לנו לאכול
