קינוח תמרים בקפה והל

הדפסה

נתקלתי במתכון הזה בספר הבישול של מסעדת Moro הלונדונית כחלק מההכנות לכתבה על המטבח האנדלוסי (קישור – בקרוב). חוץ מהעובדה שהמתכון סיקרן אותי, בהיותו וריאציה מעניינת על האפוגטו האהוב, הוא גם עשה לי פלש בק לקינוח תמרים רטרו שהכנתי פעם – תמרים מושרים לילה בשמנת וקנמון. זה לא מתכון ענק, אבל כשמתחשק קינוח קל עם טעמים אקזוטיים-מקומיים הוא בהחלט יעשה את העבודה.

מה צריך?

  • 400 גרם תמרים יבשים מזן מג׳הול, או תמרים לחים
  • 500 מ״ל קפה חזק (5 מנות אספרסו, מקינטה או פרנץ׳ פרס)
  • 20 תרמילי הל ירוק
  • מקל קינמון
  • כפית סוכר
  • פיסטוקים קלויים מעט, ללא מלח, שבורים בגסות
  • גלידת וניל או יוגורט סמיך, להגשה

איך מכינים?

  1. מגלענים את התמרים. אפשר להשתמש במכשיר לגילעון זיתים או דובדבנים. תמרים לחים אפשר גם לקלף.
  2. בסיר קטן מחממים את הקפה, ההל, הקינמון והסוכר, עד לרתיחה עדינה. מבשלים 2-3 דקות ומסירים מהאש.
  3. מוסיפים את התמרים ומכניסים למקרר, רצוי למשך יום אחד לפחות לפני ההגשה.
  4. להגשה, מניחים בצלחת כדור גלידה או כף יוגורט. מוסיפים 2-3 תמרים וכמה כפות מהרוטב, ומפזרים פיסטוקים מעל.
הצטרפו לרשימת המתנה תשאירו את המייל שלכם וניידע אתכם ברגע שהמלאי יחודש.
Email

בואו נהיה בקשר. הירשמו לניוזלטר שלנו.