ירקות שורש צלויים בנייר אפיה — “en Papillote”

הדפסה

שוק הירקות החורפי הוא גן עדן של שפע. זו לא הסיבה היחידה שבעטיה אני כל כך אוהבת את החורף, אך ללא ספק זו אחת החשובות שבהן. ירוקים, ארטישוקים, פטריות, כרוביות, וירקות שורש, הרבה ירקות שורש: סלקים, לפתות, סלרי, וגזרים, גם צבעוניים! נכון שהגזר הרבה יותר טעים בחורף?

אז כשקשה לי לבחור מה להכין מתוך השפע הזה, אני מכינה ירקות שורש בנייר אפייה, כי כך אני יכולה בכלי אחד להכין, בפעם אחת, מגוון ירקות בטעמים שונים.

מה צריך?

  • ירקות שורש שאתם אוהבים. 3-4 סוגים. 2-3 פריטים מכל אחד. למשל: סלק אדום, צהוב או מגוון; גזר כתום, גזר צבעוני; שורש סלרי; שורש פטרוזיליה; בצל סגול, ועוד
  • חמאה או שמן זית
  • עשבי תיבול: תימין, רוזמרין, אורגנו, טרגון
  • שום

איך מכינים?

  1. בוחרים את שילוב הירקות והתיבול: תנו לדימיון שלכם להשתולל. הנה שילובים שאני אוהבת: גזר עם חמאה וטרגון; בצלסגול עם תימין וחמאה; שורש סלרי עם חמאה או שמן זית ותימין; סלק עם שמן זית, מלח ופלפל שחור.
  2. מקלפים וחותכים כל ירק, בהתאם לסוג ולפי החשק שלכם: שורש סלרי לפלחים או שמיניות, גזר למקלות, בצל לרבעים, וכו׳.
  3. במרכז כל נייר אפייה מניחים סוג ירק אחד ואת התיבול שבחרתם עבורו. סוגרים כמו צרור וקושרים בחבל כותנה. חשובשבסגירה תשאירו מעט מקום לאדים לצאת.
  4. אופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום של 180-200 מעלות. תוך כדי אפשר להוציא את השקיות ולהציץ פנימה לראותאם הירקות התרככו כבר.
  5. מגישים למרכז השולחן, עם העטיפות, או פותחים ומסדרים בצלחת הגשה. אפשר להגיש על מצע ירוקים של חורף לצדלבנה (מעולה בתור אנטיפסטי).
  6. אפשר גם להשתמש במתכון הזה לארוחה קצת יותר חגיגית, ולהכין באותו אופן אבל בשקיות נפרדות להגשה כמנה אישית לכל אורח או כתוספת לצד מנת דג, עוף או בשר.
הצטרפו לרשימת המתנה תשאירו את המייל שלכם וניידע אתכם ברגע שהמלאי יחודש.
Email

בואו נהיה בקשר. הירשמו לניוזלטר שלנו.