הויניגרט המושלם

הדפסה

לדעתי, סלט ירוק הוא אחת המנות החשובות בארוחה ועד כמה שמדובר במנה פשוטה, עדיין קשה לקבל סלט ירוק טוב, גם במסעדות.

הכללים החשובים לסלט טוב:

  • חומרי גלם טריים, טעימים ורעננים. אי אפשר לזייף. חסה ישנה, מצהיבה או מרה תהרוג את הסלט וכך גם לגבי שאר הירוקים, ולגבי ההרכב שלהם: תנו לדמיון שלכם להשתולל.
  • חיתוך: חסה יש לחתוך לחתיכות בגודל שיאפשר אכילה בביס אחד, אך לא קטנות מדי. עלי סלנובה, למשל אפשר להשאיר שלמים, וגם תרד ורוקט, אחרי שחתכנו את הגבעול.
  • אם מוסיפים גזר — לקלף לכדי סלילים דקים עם קולפן, צנונית — לפרוסות דקות. אנדיב — לפרוס לאורך, ולהוציא את השורש המר, וכו׳…
  • מים וחול אנחנו לא רוצים לפגוש בסלט, לכן חייבים לשטוף ולייבש במייבש חסה.
  • טמפרטורה: ירקות שיצאו עכשיו מהמקרר זה לא כיף. כדאי להוציא את הירקות מראש כדי להביא אותם לטמפרטורת החדר, אבל לא יותר מדי, שלא יתעלפו מהחום.
  • הפתעות: אפשר להוסיף אגוזים ושקדים, טריים או קלויים, טבעיים או מקורמלים, תפוח עץ חמצמץ, אפרסק קריספי ועוד.
  • הרוטב צריך להספיק לכיסוי קל של העלים. אל תטביעו את הסלט ברוטב.
  • ומה לעולם לא תמצאו בסלט הירוק שלי? פטריות טריות, תות שדה, ופלחי תפוזים.

מה צריך?

  • עלים ירוקים: חסה מסוגים שונים, רוקט, תרד עדין, וכו׳. אפשר גם לערבב ביניהם
  • אופציונלי: אנדיב, צנוניות, גזר, ומשהו מה- ״הפתעות״ שתוארו לעיל

לויניגרט

  • 1/4 כוס זרעי ענבים או שמן זית עדין
  • 3-2 כפות חומץ בן יין לבן טוב, או חומץ תפוחים או מיץ מלימון אחד
  • כפית דבש/סירופ מייפל או סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • קומץ פלפל שחור גרוס
  • שאלוט קטן, קצוץ (אופציונלי)
  • אם רוצים, אפשר להוסיף גם עלים של טרגון טרי – כף או שתיים, תלוי כמה אוהבים. אם אין – כפית חרדל דיז׳ון

איך מכינים?

  1. מערבבים את כל מרכיבי הסלט, וממש לפני ההגשה, יוצקים את הרוטב מעל.
הצטרפו לרשימת המתנה תשאירו את המייל שלכם וניידע אתכם ברגע שהמלאי יחודש.
Email

בואו נהיה בקשר. הירשמו לניוזלטר שלנו.